Menu:

Jedinečné španělské víno

Strávili jste letošní letní dovolenou ve Španělsku či jste navštívili v poslední době Kanárské ostrovy či Baleáry? Oblíbí-li si lidé zemi, ve které strávili krásnou dovolenou, uchovávají si v paměti vzpomínky na tyto výjimečné chvíle. Obzvláště jídlo přímořských států je velmi odlišné od českého. Pokud si některou zemi zamilujeme, máme tendenci se do ní vracet, ne vždy je to však možné. Jestliže se Vám stýská často po španělské stravě, není nic jednoduššího než navštívit webové stránky prodejny Bassta a vybrat si, na co máte momentálně chuť.

Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej. Velkou předností těchto španělských olivových olejů je jejich lehká stravitelnost. Použít je můžete téměř na cokoliv. Ať už se rozhodnete připravit zeleninový salát a přidat do něj olivový olej, ochutit těstovinový salát či použít na pečení a vaření. Také olivy patří k velmi oblíbeným středomořským pochutinám. Také pizza doplněná o olivy zalahodí nejen Vašemu oku, ale také především Vašemu žaludku. U oliv si můžete sami zvolit, zda upřednostníte olivy černé či zelené. Olivy jsou skvělým doplňkem pro zeleninové saláty, ale můžete je konzumovat samozřejmě samostatně.

Hostíte-li vzácnou návštěvu, nebo pořádáte-li doma malý večírek pro přátele, neoslníte je ničím tak nezapomenutelně jako galskými víny. Španělské víno to je skutečné lahoda pro milovníky vín. Dříve než se rozhodnete pro některé ze španělských vín, zapomeňte raději na chutě českých vín, neboť středomořská vína jsou naprosto jiná. Věřte však, kdo ochutná španělské víno, nezapomene na jeho jedinečnou chuť a bude chtít konzumovat další.

11. 10. 2012